NÄDALA TEOS: William John Roffe. Hiir

Suhtumine lapsepõlve kui olulisse arenguetappi kujunes kunstis välja alles 18. sajandi keskel. Kui senini olid lapsed eelkõige „mittetäiuslikud“ täiskasvanud, siis uus ettekujutus muutis väikesed inimesed kunstis populaarseks. Tihti kujutati neid koos oma karvaste lemmikutega. Selliseid maale lõid isegi sellised kuulsad meistrid nagu Joshua Reynolds, kes oli 18. sajandi Inglismaal portreemaali alal juhtiv figuur. Laste portreede puhul on olulisel kohal ka soov väljendada lastele loomuomast süütust ja headust. Käesoleval William John Roffe teosel lisandub veel üks aspekt – vajadus kaitsta oma lemmikut saagihimulise kassi eest. Kuna hiiri elusalt püüdev hiirelõks leiutati käesolevast maalist tunduvalt hiljem, on loomake lihtsalt puuris. Seega võis lemmikloomaks olla isegi varem vihatud kahjur. Kõigele lisaks on tema perenainegi ise armsalt hiirenäoline.

A WordPress.com Website.