NÄDALA TEOS: Jass Kaselaan. Nukkude väljak

Jass Kaselaan (1981) on installatiivselt ja ruumiliselt töötav eesti skulptor, kes toob oma teostesse sageli ka heli- ja valgusskeemid. Peamiselt iseloomustab Kaselaane loomingut selle mastaap – teosed pole mitte ainult mahukad või sageli ka monumentaalsed, vaid hõivavad ruumi täielikult. „Nukkude väljak“ (2014) on installatsioon, kus Kaselaan seob skulptuuritraditsioonist pärineva büstiformaadi kaasaegse installatsioonikunsti praktikatega. Autoritehnikas valminud 16 erinevast nukupeaskulptuurist koosnev teos, mis esmaesitlusel sidus skulptuuriga lisaks helile ka foto, on mastaapne katse ellu äratada paneelmajade elamurajoonidest leitud ehk siis kellegi äravisatud nukud. Lahendades skulptuurid büstidena ja paigutades need ruumilisse struktuuri, tekib omaette kujund – nukupeade väljak, mis oma suuruses ja täpsuses tekitab korraga nii imetlust kui ka õõva. Teost saab vaadata Kumu kunstimuuseumi sisehoovis.

A WordPress.com Website.