NÄDALA TEOS: Villu Jaanisoo. Toolid I‒II

Villu Jaanisoo lõpetas Eesti Kunstiakadeemia skulptuuri eriala 1989. aastal ja töötas nullindatel samas osakonna juhatajana. Jaanisoo on eelkõige tuntud oma skulptuuritraditsiooni ümbermõtestavate suuremõõtmeliste, vaimukate ja töömahukate teoste poolest, mis kasutavad materjalina kummi, vineeri, heli ja muid skulptuuri jaoks ebatraditsioonilisi materjale. „Toolid“ on esimene näide suuremast autorehvidest valminud skulptuuride sarjast. Jaanisoo teosed on tihtipeale avatud vaataja sekkumisele või osalemisele. Toolide hiiglaslik vorm annab neile roninud vaatajale uue perspektiivi nii enda keha kui ka laiemalt ruumi suhtes. Lisaks „Toolidele“ on Kumu 3. korruse püsiekspositsioonis avatud Jaanisoo 2006. aastal valminud kohaspetsiifiline installatsioon „Kajakas“, mis on loodud Eesti Kunstimuuseumi skulptuurikogusse kuuluvate teoste baasil.

A WordPress.com Website.