NÄDALA TEOS: Taavi Piibemann. Nimetu

Taavi Piibemann lõpetas 2002. aastal Tartu Ülikooli inglise filoloogia eriala ja jätkas kümnendi keskpaigas õpinguid Tartu Kõrgema Kunstikooli fotograafia osakonnas. „Nimetu“ koosneb kahest suurest valguskastist. Esimesel neist näeme fotot fookusesse võetud poisist, kes vaatab otse kaamerasse, ent kannab vaegnägija tumedaid prille. Sellel portreefotol on teravalt esile toodud detailid, mis loovad kujutist elustavat rütmi. Teise foto kohta võib oletada, et kunstnik on püüdnud selle valge pinna abil edastada vaegnägija poisi pilku. Me ei tea, mis oli tegelikult plakatil, mida vaegnägija oli vaadanud, sest fotol on esil suured hajuvad mitte midagi ütlevad pinnad. Teos otsib vastust küsimusele, milline oli pildile jälje jätnud tegelikkus, mille masin jäädvustas ilma nägeva pilgu osaluseta. Teos pälvis 2003. aastal Hansapanga kunstipreemia.

A WordPress.com Website.