NÄDALA TEOS: Günther Reindorff. Talu Pakri saarel

Günther Reindorff (1889–1974) oli graafik ja illustraator. Tema kuulsate söejoonistuste (nt Sibeliuse „Finlandia“, 1962) kõrval on väga meisterlikud ka sametised, müstilist hämarust vahendavad metsotintogravüürid. Reindorff suri 14. märtsil 1974. aastal Tallinnas, ilmselt jõudmata teostada oma viimaseid gravüüre. Need trükiti kunstniku lese Adele Reindorffi valduses olnud vaskplaatidelt pärast autori surma. Eesti Kunstimuuseumi graafikakogus on kolm tõmmist „Talu Pakri saarel“ ja samal viisil teostatud kaks lehte „Õhtune rannamaastik“. Ehkki väikese Eesti saare taluõue kujutav, söejoonist meisterlikult tiražeeriv teos on sugestiivne, puudub järeltrükil siiski see väärtus, mis tal oleks olnud juhul, kui autor oleks trükkimise ise teostanud. Seepärast puudub neil lehtedel ka tavapärane signatuur.

A WordPress.com Website.