NÄDALA TEOS: Rineke Dijkstra. The Buzz Club, Liverpool, Suurbritannia / Mystery World, Zaandam, Holland

Aastatel 1996–1997 filmis Rineke Dijkstra (1959) noori reivijaid kahes klubis: Liverpooli Buzz Clubis ja Zaandami Mystery Worldis. Ta jälgis tantsivaid ja sotsialiseeruvaid inimesi ning palus siis mõnel neist tulla tantsupõrandalt ära ja astuda sealsamas püsti pandud fotoateljeesse. Video valmis ilma eelneva käsikirjata, ehkki kunstnik andis modellidele mõningaid juhiseid. Nii mõnigi neist jätkas tantsimist ja suitsetamist ning üleüldiselt nende minutiliste klippide ajal mingit olulist nihet ei toimunud. See kahekanaliline videoinstallatsioon jäädvustab nii reivijate elus kui ka laiemas kultuurilises kontekstis ühe konkreetse hetke ajas. Dijkstra on kunstnik, kelle peamisteks töövahenditeks on video ja fotograafia.

Kumu Reiv tuleb taas.

A WordPress.com Website.