NÄDALA TEOS: Maara Vint. Südasuvine fantaasia Türisalu pangast

Maara Vint (1955) on eesti graafik, kelle isikupäraselt õrn käekiri loob hingelise kooskõla loodusmotiivide ja mütoloogiliste või religioossete sümbolite vahel. Talle on omased peenelt välja töötatud kompositsioonid, kus keskne koht kuulub loodusele. Vanemate vendade Tõnis ja Toomas Vindi eeskujul alustas Maara Vint oma kunstnikuteed noorelt ning talle omane käekiri kujunes tema enda sõnul välja juba 9aastaselt. Tema looming on kaunistanud mitmeid raamatuid, sealjuures kunstniku enda avaldatuid. Neist viimane on luulekogu „Orhideede hingede palveraamat“ (2020). Tema loomingus peituv lapselikult mänguline pildimaailm loob harmoonia naiseliku õrnuse ja lihtsusega. Akvarelljoonistus „Südasuvine fantaasia Türisalu pangast“ (2011) avab Vindi muinasjutuliku pildimaailma tema töödes tihti esinevate kristallide ja veekoguga. Vaatamata õitsvale loodusele, lõõmavale päikesele ja voolavale veele, pakub teos väikest seisakut, lummates vaatajat oma rahu ja vaikusega.

A WordPress.com Website.