NÄDALA TEOS: Nikolai Guli. Lillemüüjad

Nikolai Guli (1936–2008) oli Eesti maalikunstnik, kes lõpetas 1956. aastal Tartu Kunstikooli ja omandas seejärel kõrghariduse Eesti NSV Riiklikus Kunstiinstituudis. Ta pühendas oma elu mitme kunstnikupõlvkonna loomingu suunamisele nii kunstiinstituudi õppejõuna kui ka Tallinna Laste Kunstikooli ühe rajajana. Oma teostes käsitles Guli muretu atmosfääriga ajaveetmisviise, jäädvustades sageli noori mitmesuguste tegevuste juures: kohvikus, pidudel, tööl. Intensiivsetes ja erksates grupiportreedes valitseb harmooniline maailmataju, ent kujutatud inimestel justkui puudub ühtekuuluvustunne, mida toob hästi esile teose jaotus fragmentideks. Figuraalkompositsioonil „Lillemüüjad“ võib näha eredavärvilistes toonides maalitud kaheksat naist ja lopsakaid lillekimpe.

A WordPress.com Website.