NÄDALA TEOS: Mare Vint. Külm talvepäev

Mare Vint (1942–2020) oli silmapaistev eesti graafikakunstnik, kes tegutses järjepidevalt nõukogude ja taasiseseisvumisjärgsel perioodil. Kujutades helgeid, pisut nostalgilisi maastikke, kõneleb ta inimese ja maailma vastastikusest suhtest, esteetilistest ja eetilistest ideaalidest. Graafikakunsti põhivahenditega – joon, punkt, pealispind – on Vint saavutanud erilise mõjuvuse ja sügavuse, mis peitub minimalistlike tööde näilise lihtsuse taga. Peene sulega teostatud tušijoonistusi on ta kandnud eri tehnikatesse, nagu litograafia ja siiditrükk, kohendades neid ka postkaartideks ning jõudes sel viisil visuaalkultuuri väljale. Nii on kompositsioon „Külm talvepäev“ valminud graafilise lehe ja postkaardina. Väikeses poeetilises hetkes kumab sümboolsust – loodusvormid peegeldavad harmoonilise rütmiga igavikulist struktuuri.

A WordPress.com Website.