NÄDALA TEOS: Avo Keerend. Faasid III

Avo Keerend (1920–2012) alustas juba 1936. aastal kunstiõpinguid graafika alal, täiendades hiljem ka oma maalimisoskust. Esialgu sügavtrükitehnikaid kasutades lõi Keerend natuuritruusid natüürmorte, akte ja olustikupilte. 1950. aastate lõpul hakkas ta viljelema ka kõrgtrükki, peamiselt linoollõiget. Pärast õpinguid, 1960. aastatel, muutus tema käsitluslaad murrangulisele kümnendile omaselt konstruktiivsemaks. See periood tõi tema graafiliste teoste hulka kompositsiooniga mängivaid abstraktseid geomeetrilisi teoseid. Sarnaste motiividega töötas kunstnik edasi veel 2000. aastatelgi. Sari „Faasid“ on selle stiili ilmekas näide. Teosel „Faasid III“ loovad puhtad geomeetrilised kujundid oma pehmete värvidega põneva kompositsiooni. Pilk veereb justkui palli kombel mööda tasapindu allapoole. On tähelepanuväärne, et Avo Keerendi viljakas esemetu kunst on kaugel monotoonsusest. Teostest õhkuv mänglev vabadus pakub oma lahendustega puhast esteetilist naudingut.

A WordPress.com Website.