NÄDALA TEOS: Kristi Kongi. Punakas-violeti essents, segatuna magentaga. Hommikune sära

Kristi Kongi (1985) on eesti maalikunstnik, kes keskendub oma töödes värvile, valgusele ja ruumile, teostades maale sageli installatiivselt või kohaspetsiifiliselt. Töödele on iseloomulik erk, sageli spektrivärvidel baseeruv koloriit. Maalimine on tema jaoks viis dokumenteerida erinevaid olulisi ruume ja objekte ning talletada seeläbi ka aega. Valitud maal pärineb ühest värviharjutuste seeriast, kus kunstnik proovis maalida erinevaid värvimomente ja valguse liikumist ühe päeva jooksul. Selline lähenemine tema loomingus sai alguse mõni aasta tagasi, kui ta viibis Mehhikos. Kristi Kongi on sellist käsitlust – ruudud segatuna valgega – proovinud ka hiljem, kui on soovinud edasi anda valgust ja liikumist.

A WordPress.com Website.