NÄDALA TEOS: James Bridle. Patuseisund

Läbi aegade, alates antiiksetest demokraatiatest ja ennustamisest kuni mänguautomaatide ja krüptograafiani, on tsivilisatsioonid tuginenud juhuslike arvude genereerimisele. Tänapäeval tuginevad paljud meie kasutatavad rakendused suvaliselt genereeritud arvudele. „Patuseisund“ käsitleb juhuslikkust kui mitmekesisuse, loova mõtlemise ja originaalsuse säilitamise strateegiat maailmas, mis jätab järjest vähem ruumi juhuslikkusele. Installatsioon koosneb kaheksast robotist, mis on kavandatud juhuslikkuse alusel arve genereerima. Igal robotil on sensormehhanism, mis haarab ümbritsevat infot, tootes looduslikest protsessidest arve. Installatsioon tõestab, et on olemas üsna palju loodusest tulenevat juhuslikkust, rõhutades seeläbi tõsiasja, et juhuslikkust võib leida paigast, kuhu arvutid iial ei küüni.

A WordPress.com Website.