NÄDALA TEOS: Flo Kasearu. Eriolukord

Kumu kunstimuuseum kutsus enda partneriks eriolukorra jäädvustamisel kunstnik Flo Kasearu, kes oma varasemas loomingus on tundlikult ja tabavalt töötanud nii inimeste kui ka institutsioonidega. Keskendudes käesolevas projektis muuseumile kui omaette ökosüsteemile, võttis kunstnik vaatluse alla muuseumi muutunud töökorralduse ning dokumenteeris asutuse kõige nähtavamate töötajate – saaliteenindajate – muutunud päevarutiine. Teos „Eriolukord“ on mastaapne videoinstallatsioon, mis portreteerib kaheksat Kumu saaliteenindajat esmakordses situatsioonis. Naised, kes tavaolukorras oleksid samal ajal muuseumi erinevates näitusesaalides tööl, on nüüd justkui ümber asetatud ja viibivad töörõivais neis paikades, kus nad tavaliselt veedavad oma vaba aega: pargis, rabas, suvilas või koduaia roheluses.

A WordPress.com Website.