NÄDALA TEOS: Mary Reid Kelley. Swinburne’i Pasiphae

""

Mary Reid Kelley (koostöös Patrick Kelley’ga) tegeleb oma loomingus ajaloolise või mütoloogilise ainesega, kommenteerides vaimukas värsivormis mineviku tegelaste ja lugude kaudu üldinimlikke teemasid. Neis tuntud müütidest või ajaloosündmustest inspireeritud, kuid eelkõige kunstniku fantaasial põhinevates videotes on esmakordselt kesksed tegelased ja kõnelejad naised. Teoses Swinburne’i Pasiphae” (2014) on algmüüdis inimliha ihaldavast meessoost koletisest Minotaurusest saanud naise kehaga üksildane labürinti aheldatud olend. Erinevalt oma karikatuursuseni hüperseksuaalsest ja tabusid purustavast emast Pasiphaest, kes esindab suurepäraselt perverse koletise rolli, mõjub Minotaurus siin eelkõige kaastunnet äratava ohvrina, kes unistab väga lihtsatest inimlikest asjadest nagu pere ja inimlik lähedus.

A WordPress.com Website.