NÄDALA TEOS: Julie Hagen-Schwartz. Lilled vaasis

Julie Hagen-Schwarzi elulugu illustreerib hästi, kui piiratud oli naistele kunstihariduse omandamine –ka aadlisugu naised said kunsti õppima sageli vaid tänu „õigele“ perekonnale. Julie isa oli nimelt August Matthias Hagen, graafik ja maalikunstnik ning kauaaegne õpetaja Tartu Ülikooli joonistuskoolis. Julie Hagenit võib pidada üheks esimestest Eesti naiskunstnikest, kelle loomingus on eriliselt suur rõhk peenel porteekäsitlusel.

Maal „Lilled vaasis“ kuulub kunstniku Eesti õpinguperioodi, ent paistab silma intensiivse värvi ning renessansliku valguse kasutuse poolest. Lillemotiiv kui sageli naiskunstnikega seostatud temaatika on Hagen-Schwarzi loomingus pigem erandlik, enim sai kunstnik tuntuks peenete portreekäsitluste ning jutustuslike maastikumaalide poolest.

A WordPress.com Website.