NÄDALA TEOS: Toomas Kalve. Dekonstruktiivne literaat Hasso Krull I-II

Toomas Kalve 1990. aastate algupoolel Tartus üles võetud lavastatud grupifotod põhineksid justkui perekonnaportreedel, ent neid konventsioone on oluliselt nihestatud paroodia suunas. M. Maffesoli kirjeldab uut tüüpi ühiskondlikkust, mis tänapäeval töötab emotsionaalse ühenduse mudelil ja mille liikmed mängivad persona’de rolle. Persona esindab maski, rolli ja saab tähenduse suhtes teistega. Just selliste sõpruskonna rollimängude spektri kaudu pildistas Kalve oma Tartu tuttavaid.

Paarikfotol „Dekonstruktiivne literaat Hasso Krull I-II“ (1996) nähakse 1990. aastate populaarset luuletajat ja filosoofi läbi kahe erineva perspektiivi: Krull tuntud Derrida uurijana, kes viletsas boheemiurkas on istet võtnud ja soostub katkistes sussides poseerima, vaatajale teravalt otsa vaadates. Literaat Krulli alter ego aga kannab kleiti ja hoiab süles taldrikut Mati Miliuse hammastega, mis kahe nädala eest kaotsi läksid.

A WordPress.com Website.