NÄDALA TEOS: Eve Kiiler. Fantastiline realism

Eve Kiiler tegeleb sotsiaalse kunsti teemadega, äratades 2000. aastatel tähelepanu oma meedia- ja reklaamikriitiliste fotosarjadega. „Fantastiline realism“ (2004) dokumenteerib üht õllereklaamikampaaniat, mis toimus Tallinna Kunstihoones, kus samal ajal eksponeeriti Eve Kiileri kureeritud Eesti-Soome-Inglise fotonäitust „Fantastiline realism“. Kampaania toimumisest ei hoiatatud ette ei kuraatorit, kunstnikke ega näitusekülastajaid ning Kunstihoone muutus hämmastunud kuraatori silme ees jalgpallistaadioniks. Kiiler fikseerib teoses õllefirma esitlust kahel tasandil. Esmalt kirjeldab ta turumajanduse jõhkrat rünnakut kunstisaali identiteedi vastu, tõstatades kunstimaailma müüdavuse ja sõltumatuse teema. Teisalt õnnestub Kiileril oma kaamera abil jäädvustada ruumi transformatsiooni maagilist protsessi.

A WordPress.com Website.