NÄDALA TEOS: Flo Kasearu. Esc

Flo Kasearu mitmekülgne, erinevaid meediume kaasav looming käsitleb suuri ja kõnekaid teemasid, nagu avalik ruum, rahvuslikud väärtushinnangud, ühiskondlikud hoiakud. Otseselt linnaruumiga tegelev on lummava ja unenäolisena mõjuv videoteos „Esc“ (2010), mis kujutab öistel Tallinna tänavatel kappavat autoaknast projitseeritud valget hobust. Algselt oli kunstnikul soov luua linnaruumi „liikuvat grafitit“, mis valge hobuse kujundi näol väljendaks vabaduseiha, süsteemist väljumise soovi. Algsest ideest kantud videole prooviversioone tehes selgus, et juhuslikult oli samal ööl hipodroomilt lahti pääsenud hobused, kes galopeerisid mõnda aega Tallinna tänavatel. Tähenduslikust kokkusattumusest ajendatuna filmis Kasearu lahtipääsenud loomade oletatavat liikumistrajektoori järgides video lõppversiooni, luues seeläbi poeetilise ja emotsionaalse kujundi põgenemiskatsest.

A WordPress.com Website.