Näitus „Salatoimikud. [Üheksakümnendate kartoteek]“ otsib nõukogude perioodist pärinevaid reformvoodeid!

1. novembril avaneb Kumu kaasaegse kunsti korrusel Eesti 1990. aastate kunsti mõtestav näitus „Salatoimikud. [Üheksakümnendate kartoteek]“ (kuraatorid Eha Komissarov ja Anders Härm). Sellega seoses otsime veel säilinud nõukogudeaegseid reformvoodeid, et taasluua Jaan Toomiku 1993. aastal valminud teos „75 voodit. Algselt Eesti Vabariigi 75 juubeliks valminud teos koosnes 75 Vene sõjaväekasarmutest pärit reformvoodist, uusversioon on plaanis luua 100 voodiga, tähistamaks seekord Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva.

Teos valmis ühekordse aja- ja kohaspetsiifilise aktsioonina ning seda pole seni olnud võimalik ega ka põhjust korrata. 25 aastat ja 25 voodit hiljem, Eesti Vabariigi 100. ja Kadrioru pargi 350. sünnipäeval presidendi lossi ja Kumu kunstimuuseumi vahetus läheduses omandab teos kindlasti aga hoopis uusi tähendusvarjundeid.

Ootame infot kõigi reformvoodite osas, kuid logistilistel põhjustel eelistame Tallinnas ja selle lähiümbruses paiknevaid asukohti ning inimesi, kellel on pakkuda mitmeid voodeid.

Kui Teil leidub reformvoodeid, mida oleksite nõus projektiks laenama või annetama, võtke palun ühendust meiliaadressil triin.tulgiste@ekm.ee või helistage 602 6057. Et leida just installatsiooniks sobivad voodid, palume oma pakkumisele lisada ka foto pakutavast voodist. 100 voodi täitumisel võtab muuseum kõigi pakkujatega ise ühendust ja organiseerib voodite transpordi.

NB! Voodeid eksponeeritakse valveta välitingimustes novembrist aprillini! Seetõttu eelistame annetusi.

A WordPress.com Website.