NÄDALA TEOS: Ene-Liis Semper. Tugevama õigusega

Kaader Ene-Liis Semperi videost "Tugevama õigusega"

Ene-Liis Semper (1969) on Teater NO99 kunstiline juht, teatri-, video- ja performance’i-kunstnik, kes 1990. aastatel videokunstnikuna areenile astudes pälvis kohe ka rahvusvahelise tähelepanu. Semper kasutab oma kunstiteostes sageli teatrile iseloomulikke strateegiaid. Tema teosed kutsuvad tihti esile ebamugavustunnet või mängivad piirisituatsioonidega. Videoinstallatsioon „Tugevama õigusega“ (1998) on Semperi käekirja üks iseloomulikumaid näiteid. Kaheosalise teose ühel projektsioonil on kujutatud kunstnikku koeraemalt äravõetud kutsikatega, teisel nutvat koera. Tuginedes tugevama õigusele, on Semper lahutanud kutsikad nende bioloogilisest emast ja võtnud nad oma hoole alla, toites nii iseenda emainstinkti ning jättes teise sellesama kätte vaevlema.

A WordPress.com Website.