NÄDALA TEOS: Natalie Mei. Õhtu

Natalie Mei töötas peamiselt teatrikunstniku ja illustraatorina, kuid tegeles selle kõrvalt ka vabaloominguga. „Õhtu” (1921) on kunstniku irooniline kommentaar stereotüüpsete soorollide teemal. Tušši ja akvarelli kombineeriv teos parodeerib tollal levinud seisukohta, mille järgi mees seostub intelligentsusega, naine aga kehalisusega. Mei kujutab erudeeritud olekuga dändilikku tüüpi, kes loeb naisele midagi raamatust. Naine justkui kuulaks teda, kuid tema pilk on zombistunud. Sellal kui mees kannab šikki ülikonda, on naine alasti. Huvitav on vaadata ka Mei figuuride nurgelist maneeri ja võtet kujutada mõlemaid tegelaskujusid androgüünselt – kui naisel on mehelik muskulatuur ja luustik, siis mehes avaldub feminiinsus graatsilises käeviipes, hoiakus.

A WordPress.com Website.