NÄDALA TEOS: Kannatusaltari tiivad

Koos Michel Sittowi näituse avanemisega Rahvusgaleriis Washingtonis tutvustame täna Niguliste muuseumis asuva nn Kannatusaltari tiivamaale, mida võib pidada Sittowi ainsaks säilinud tööks Eestis. Hetkel on altaritiivad Washingtonis, alates 8. juunist näeb neid Michel Sittowi näitusel Kumus!
Neli katoliku pühakut on maalitud teise maalikihi peale, mis algselt kujutas nelja frantsiskaani pühakut. Kunstnik, kes esialgsed pühakud uutega asendas, on paiguti alumist maalikihti uude integreerinud (Neitsi Maarja käsi, millel Kristuslaps istub, on algselt kuulunud alumisele pühakule). See viitab kogenud kunstnikule ja Michel Sittow oli kõige meisterlikum maalija, kes 16. sajandi alguses Tallinnas töötas.
2015–2017 toimus maalide konserveerimine, mis tõi hilisema mustuse ja tumenenud lakikihi alt nähtavale Michel Sittowi tasemel maalingu.

Sittowi Washingtoni näituse avamise muljeid loe siit.

A WordPress.com Website.