NÄDALA TEOS: Karel Koplimets. Juhtum nr 13. Oodates taarast laeva

Tundes jätkuvalt huvi Soome-Eesti majandussuhete vastu, mille puhul eestlased stimuleerivad Soome majandust, pakkudes seal odavat tööjõudu, samas kui soomlased osutavad eestlastele vastuteene, ostes Eestist ohtralt alkoholi, otsustas kunstnik ette võtta ühe absurdse reisi. Ta kogus Helsingist tühje Eesti maksumärkidega õllepurke, mille olid sinna viinud Soome tarbijad, ning ehitas taarast motoriseeritud parve, millega ta tuli üle Soome lahe tagasi Tallinnasse. Ajal, mil Eesti valitsus on algatanud mitmeid ebaõnnestunud kampaaniaid pidurdamaks tuhandete suuremat sissetulekut lootvate kodanike väljarännet, mõjub Koplimetsa suurejooneline/naeruväärne merereis kui Eesti töölise sümboolne lõplik kojupöördumine.
Karel Koplimets (1986) on Tallinnas elav eesti kunstnik, kes töötab narratiivsete installatsioonidega, huvitudes sellistest teemadest nagu konspiratsiooniteooriad, kuritegevus, hirmumehhanismid, paranormaalsed fenomenid ja paranoiad. Tema töid võib iseloomustada ka sõnadega juurdlus ja juhtumianalüüs.

A WordPress.com Website.