NÄDALA TEOS: Aleksander Grinev. Groteskne pea

Moskvast pärit Aleksander Grinev kolis Tallinnasse 1913. aastal, esindades Eestis elava vene kunstikkonna fantastilist suunda. Grinev on peamiselt tuntud oma dekoratiivsete ja värviküllaste akvarellide poolest, mis tihtipeale kujutavad eksootilisi aedu, juugendlikke nägusid või orientaalseid jumalusi. Ta oli eriti armastatud kohalike daamide hulgas, aga mitte ainult. President Konstantin Päts on teda samuti maininud ühe oma lemmikuna. Sarnaselt mitmetele teistele Mir Iskusstva vaimus kujunenud vene kunstnikele armastas ka Grinev teatrit ning mitmed tema tööd, sealhulgas „Groteskne pea” (1928) meenutavad teatrikostüümide kavandeid. Teosel kujutatud nägu mõjub androgüünselt, mõjudes pika patsi ja meigi poolest justkui naisena, nurgeliste näojoonte poolest aga mehena.

A WordPress.com Website.