NÄDALA TEOS: Vesna Pavlović. Fototeek

Vesna Pavlović (1970) on serbia päritolu Ameerika kunstnik, kes osaleb hetkel Kumu 5. korrusel avatud näitusel “Rändurid. Reisimine ja migratsioon Kesk- ja Ida-Euroopa uues kunstis”. Tema teos koosneb 80 arhiivifotost Jugoslaavia juhi Josip Broz Tito välismaareisidest, mis on projitseeritud suuremõõtmelisele üle ruumi tõmmatud kardinale. Tavalised turistifotod Taj Mahalist või Pisa tornist kattuvad siin osaliselt propagandistlike jäädvustustega Tito külaskäigu auks lavastatud tseremooniatest Mehhikos ja Egiptuses. Terasekarva kardin, mida kunstnik kasutas fotode projitseerimiseks, on inspireeritud kommunistlike ürituste ametlikust lavakujundusest, sümboliseerides samas ka raudset eesriiet, mis Euroopa riike külma sõja ajal üksteisest eraldas.

A WordPress.com Website.